Takut pregnant...

Salam smua NAK Tanya ye...sy period regular...sy dgn suami guna method pull out waktu Kami bersama ..satu haritu...suami dgn sy bila bersama...mmg da kluarkan...but last2 tibaw dya masukkan yg shot akhir...and nampaknya haritu sy ovulate or dlm 2 Hari masa Tu sy ovulate la...ada ke chance nak pregnant...plz reply ye ..sy mmg skrg dlm dilema...

10 Balas

Sy pon dh lewat 18 hari. Baru lepas gugur bulan 5 ari tu kandungn 5 bulan.. Tapi lepas gugur period sy xmenentu... Ada sebulan tu 2 kali.. Bulan 9 ari tu elok cukup 6 hari dtg period... Bulan nie xdtg dh.. Nk check takut..

4y ago

X regular jgk priod sy ni..blh lps kua smpai 12hr lpeh tu kua sikit2 n stop dh..bln ni langsong x dtg2 ingt kn dh prgnt ble check -ve..😩

Sis saya pun dalam dilema jugak. Anak saya bru 6 bulan, saya tak period dah masuk 10 hari. Esok in shaa Allah nak buat upt. Tapi kalau dah rezeki ketentuan Allah kena byk bersyukur

ada kemungkinan utk pregnant. Tp in case xpregnant, sy suggest sis guna kondom bila tgh subur atau dekat dgn tarikh subur. Lebih slmt.

klau belum bersedia, rancang la betul2 sis..dr apa yg sis cerita, potensi utk mengandung tu ada

ganjil pulak...takut nak megandung..tu kan suami...knpa nak takut..pelik sungguh

4y ago

sbb Sini mertua smua X support sis...anak pertama baru 11 Bulan...nanti nak Jaga dua nak seorg2 sambil buat seluruh kerja umah Dan Jaga smua org kat umah rasa susah.....Tu ja...but insyallah klau ada alhamdullilah...

kemungkinan utk pregnant tu ada sis .

Ye. Ada kemungkinan pregnant.

mungkin boleh pregnant

Knp nk takot..

ya