RUAM/EXCEMA

Salam siapa anak dia pernah jdi mcm ni? Satu bdn naik sedih sgt, ni pnggil ruam panas ke? Apa patut sy bt? Ni anak pertama, sy tiada pengalaman

RUAM/EXCEMA
33 Balas

ruam panas tu. anak saya pun kena. cuba kerapkan mandi dan tidurkan dia bawah kipas angin utk sejukkan badan. Di bahagian badan boleh sapukan losyen calamine (boleh minta dengan klinik kerajaan). Elakkan sapu bhgian muka, anginkan saja. Akan baik dalam tempoh 1-2 hari.