Ruam panas jadi putih

Hai mummy .. nak tnya ada tak anak2 mummy yg mcm ni.. ni mula2 dia ruam panas merah2 bintik2 ... lepas sy letak ubat cream sapu kat area tu lama2 dia jdi putih mcm ni.. knap ye? ada tak mummy pengalaman mcm ni juga? dia akan hilang ke nnt?

Ruam panas jadi putih
2 Balas

Anak sulong saya dulu ruam bawah leher terus sampai koyak kulit . Takde sapu apa2 just biar tempat tu kering . Take time juga . Atas sebab kewangan takde beli ubat apa2 . Bila dah kurang ruam jadi macam ni bawah leher dia . Sampai sekarang dah 6tahun pun masih ada lagi . Moga kesan ruam anak akak hilang . Kalau tak hilang takpe yang penting anak sihat .

mcm ank sy,tp bukan jd tompok putih besar mcm nie,dia jd tompok putih kecik2, sapu lotion snowhite tu pun xhilang,ruam pnas bintik merah hilang,cuma dia jd tompok putih plak...😥

1y ago

ha ah sma la sis snowwhite pun sy da try xnak hilang juga .. tpi ruam kat pipi dia alhamdulillah da hilang guna lotion tu.. yg ni kat leher jdi mcm ni pula ..