Ruam panas

Salam mummy, boleh share pengalaman mummy untuk handle ruam panas ni? Benda tu macam ada air dalam dia.. umur baby baru sebulan 5 hari mcm tu.. kalau xkeberatan share tips dan berapa lama kena jaga.. tq#SeriusTanya #bantujawab

Ruam panas
2 Balas

Maaf tanya, sebelum tu dah bawa baby ke klinik? Ruam panas tak berair. Akan hilang sendiri. Ruam panas ni just make sure baby dapat pengudaraan yang baik. Pakai baju tipis atau jenis eyelet. Kalau pakai bedung siang hari, pakai yang kain nipis. Tak pakai langsung lagi bagus.

Ruam panas tak berair. Bawa ke klinik ya untuk pemeriksaan