ruam ke?

Anak sy umo sebulan baru baik demam..skrg dekat badan dia ada klua bintik2 halus..sape ada pengalaman mcm ni?bintik ape ni ek?ruam panas ke?

ruam ke?
2 Balas

Kadang² bedak powder atau sabun yg di gunakn x sesuai, kulit bayi kn sensitive, mcm baby saya alami masa umur sebulan, lastly doc suruh tkr sabun n suruh try s bamed ir cethapil, n now saya fully guna sebamed n cethapil, jenama tu ja yg bila guna bdn baby x ruam n yg besh boleh sembuhkn ruambtersrbut.

4y ago

Terima kasih sis..sy da bwak jmp doc..doctor ckp normal kelua bintik merah tu lpas baby kne demam panas..

Rasanya lebih baik consult doctor terus sbb kalau bagi apa2 suggestion takut lebih memudaratkan. Terjadi bagitu mungkin disebabkan cuaca, material kain atau ubat yg diambil atau apa2 saje...