Dilema ibu

Salam semua..sy da sorg anak..now ttc anak yg kedua..sya seorg housewife..sya juga bkelulusan ijazah..msalah skrg ni ibu sya asyik minta saya cari kerja..tapi sya rasa dh selesa begini cuma tipu la kalau takde perasaan ingin kerja tu..tapi kalau kerja sya tak ready nk tinggalkan anak dan merubah hidup yg sekarang..dlm masa yg sama sya juga rasa sgt bsalah dgn ibu ayah sya..yelakan sebagai ibu ayah mesti nakkn hidup anak nya terjamin(mak ayah takde masalah kwngn)..bila fikir balik mak ayah ssh payah dh hantar ke menara gading.. dilema..sya tak nk stress2 fikir sbb tgh ttc tapi tu la tak blh kalau tak fikir..saya buntu sgt 😭😭😭

5 Balas

kawan saya, dia amik medic. mmg da patut keje doctor da. tp suami dia tak benarkan keje. mak n ayah dia marah juga sbb da hantar anak belajar tggi2, tp duduk rumah je kan. tp kawan saya ni akur. dia kata syurga bawah tapak kaki suami. dia pun ikutkan je dgn kelulusan Dr dia, dia sanggup duduk rumah. jadi apa2 pun kita kena dgr kata suami. tanya suami dia nak yg macam mana

Depends pd suami. kalau suami sis benarkan tapi sis yg memilih utk jadi housewife, sis slowtalk dgn mak ayah sis yg sis selesa jadi housewife atau sis cakap suami lebih suka sis jd housewife. pastu Kalau ada rezeki lebih boleh beri elaun sikit pd mak ayah sis setiap bulan 😊

rse nye sume mak2 mcm tu sis.. suruh anak2 cri pendapatan sendri.. bkn ape dyorg rsau keadaan kte dkemudian hri.. Bg sye, terpulang pada sis.. sbb yg nak hadap peg blek keje tu sis bkn org lain.. jgn stress2 pkir psl org.. pkir psl diri sendri je..

meh la keje online tuisyen..keje dr rumah je .xyah pening2 nk cri keje kt luar..;)

7mo ago

macam mana ya nak join

buat bisnes dr rumah utk dpt income sis...