Luahan hati

Kenapa 2 3 menjak ni bila ank tak sehat ja dia jadi tknk susu? Ank sya mnyusu bdn dan 11m. Bila dia tknk menyusu saya jdi bngkak susu sakit sangat .. bila sya bngkak susu emosi saya jadi cpt mrah kdg termarah anak sampai rasa nak pukul ja dia tapi masih cuba sabar . Saya ni bkn jenis penyabar klau dah sakit dgn nangis tak berenti rasa stress sgt . Kdg saya menangis saya rasa susahnya jadi seorang ibu . Kita yg sakit melahirkn kita yg susah mnjaga anak sampai kita jugak yg sakit bila ank tak menyusu . Bila sya termarah anak sya , saya mnangis saya sedih kenapa la saya tak bleh jdi ibu yg sabar . Ayah dia ada tapi anak lebih merap dgn sya berbanding ayah dia jadi sya la yg bertambah teruk . Saya suri rumah kemas rumah apa smua dah satu hri kdg ank tido kita nk tido kjap pun tak smpat . 2 3 hrini sya rasa letih sgt sgt bila ank plak buat prngai sya jadi sgt emosi . Jgn kecam saya saya pun manusia biasa kdg saya letih bdn letih mental tapi tadak org pun nmpk atau hargai sya

2 Balas

kalau tk sihat ank mmng kurang susu. demam ke ? kalau demam kena kurangkn pns ank dlu. selagi bdn pns selagi tu tnk susu. kena kerap bshkn bdn ank dgn kain basah. susu plk awak blh try pum. kalau sakit sgt mkn panadol aktifast atau ubat tahan sakit. kakak sy bengkak susu pnggil org dtg ngurut, tp msa tu ank masih kecik la. pstu dia boh kobis kt breast baru lega. rmh tu biar ja jd tongkang pecah. ckp kt suami klau nk rmh elok kemas tlg la sama , klau tnk tlg jgn ckp byk . sy ank 11 bln jgk. skrg ank tdo ptg sy rehat atau tdo . time ank bgun klau nk mndi ke ltk ank ats katil(katil ada pagar) pstu sy psg mr rachel kt fon bg dia tgok. time dia lyn kartun time ni la sy mkn mandi smua.. ank nk masuk 1 tahun ni mmng prgai meragam lain skit kan 🥲 sabar ye sis. sy pun tgh lalui. kdg ank tnk tdo mlm rsa mcm nk marah tp sabar je..

awak ada try marmet atau tadah susu guna milk collector? at least boleh kurangkan bengkak susu tu. biasalah anak tak sihat banyak ragamnya. kalau boleh tolak ansur dengan suami, minta dia kemas rumah sikit2 sementara anak tengah meragam ni. kurang sikit tekanan untuk awak.

2mo ago

awak cuba tuam sejuk, pastu tuam panas. mungkin teknik marmet tak berapa tepat, tapi awak boleh cuba pam. sebab kalau biar bengkak susu tu, bahaya sis.