pertama kali ....

salam semua...ramai cakap clearblue mmg tepat..jadi apa patut saya buat untuk step seterusnya.. macam x percaya..6 tahun lbh x pernah dpt double line n result cmni..bantu saya..excited tp takut

pertama kali ....
26 Balas

saya pun sama 6tahun ttc pastu tahun 2020 naik double line , mula2 cek guna upt biasa tapi maklum lah kan tak percaya juga saya beli yang cl juga result dia tulis sama pregnant , rupanya dah lebih dari 12w g klinik buat cek up baby dah 14w saya ingatkan baru bawah dari 12w .. alhamdullillah , kalau dah rezeki kan memang takkan salah padahal saya tak pantang apa2 , makan pedas2 ,kalau sakit pun saya makan ubat juga hahaha tapi nasiblah anak saya tak pape .. memang taktau sebab period jenis tak teratur dah biasa bagi saya kalau period tak datang .. patutla masa saya pakai seluar jean rasa senak perut rupanya dah ada isi dalam rahim .. syukurlah Allah lindungi anak saya .. sekarang dah 1tahun 11bulan umur dia dan alhamdullillah berkat anak sulung dengan mudah saya pregnant lagi anak kedua .. tak sia2 penantian dan kesabaran saya serta doa saya selama bertahun2 ..

2y ago

yelah , saya dulu dah ikhtiar macam2 juga .. g klinik doc pakar scan takda apa masalah dalam rahim cantik ja pastu doc suruh turunkan berat , dah turun tetap takda rezeki .. minum jus untuk kesuburan pun dah tapi takda rezeki lama2 saya give up jelah haha yang saya fikir kalau ada tu ada lah kalau takda maybe takda rezeki kan .. alhamdullillah dapat juga saya merasa jadi ibu huhuu

Sy selepas 5y. Seronok betul bila naik 2-3 week. Pastu 1st scan doct bgtau baru 5w. Nampak kantung jer. Datang balik Scan 8w, dah dengar heartbeat. Pastu call kk dapat kan tarikh buat buku pink. Masa tu 12 week. Alhamdulillah skang dah 15 week. Xsabar nak tau boy ke girl pulak sebab yg 1st boy 😂

2y ago

Period sy x tentu. Last period 23/3 haritu.. Skang baru 15 week. Doct scan so dia ikut saiz baby jer Utk tentu kan due date.

8w above nanti pegi scan dkt klinik swasta. dah nampak bby + heartbeat pegi buka buku pink. selalu bwh 8w x nmpk heartbeat n bby lgi. so elakkan scan bwh 8w utk elakkan u risau xnmpk apa2 lagi. selagi xnmpk selagi tu kena repeat scan. sbb nnti doctor nak gmbr yg dh nmpk heartbeat.

2y ago

sini saya follow yg 2 week dulu iyaa...terima kasih ouan atas tunjuk ajar

tahniah sis.nasihat sy,buat masa ni sis kene banyak bed rest,jgn angkat barang berat,n kalau boleh keje rumah pun biar suami yg buat sbb awal2 ni masih fragile lagi.❤️folic acid jgn skip,n boleh scan start 7w above.kalau nk scan awal pon xde mslh,cuma sllu kantung x bape jelas n boleh dptkan advise dr doc.

Tahniah sis... Jgn takud rezeki Allah... Prgi scan klinik swasta dlu... Klau doc ckp kena p klinik buka buku Pink... P klinik kesihatan pulak.. Moga perjalanan pregnancy sis berjalan lancar aminn.. Doakan sy mudah bersalin ye sis... Sy xlma dh hujung bulan 10 ni hehe tq

Alhamdulilah, tahniah rezeki dari allah❤️. banyakkn berehat, jgn angkat berat2, selalu follow up dgn dr kalau rasa tak sedap badan and jgn bnyk dgr petua dr org2 takut tak sesuai dgn badan sbb lain org lain rasanya. semoga ibu dan baby kuat bertahan✨🤲🏻

InShaaAllah btl la tu ada isi dah.. nt rajin² blh je repeat test ngan upt jenis lain lps 2w lg. Start consume folic acid sampai 3bulan kehamilan nt. Blh start buka buku antara 8w-12w, bergantung kk tmpt yg awk nk p. Paling penting jaga diri baik² ya. Tahniah

sya pn skg tgh preg stelah 3year menunggu doa kn sya jgl dgn bby ya kandungan bru mhu msuk 6week ingt 8week bru pigi scan tgk 🥰🥰🥰🥰😍😍😍sesunguh nya rencangan allah tda siapa thu kn smga ibu2 preg sehat2😊

alhamdulillah,,rezeki allah dah atur bila masa sesuai utk kita.. Sy pun tgu lama,,anak pertama dah 5y..test clear bue 3+...g klinik time tu 7minggu.Alhamdulillah skrg dah masuk 24minggu... Semoga ibu dan baby sihat selalu..

Bila dapat tau double line terus ambik acid folid & jaga pemakanan & kesihatan. After 2 minggu pegi scan kt klinik utk kepastian 😁😁 bila dah confirm preggy terus call klinik terdekat utk booking buku merah