Cara utk mudahkan bersalin

Salam semua..due saya dlm 30/8 ni..nak tnye..ade tak ape2 yg sy perlu minum atau amalkan utk mudah bersalin? buat masa ni sy amalkan anmum/dutch lady/susu kambing(tiga2 ni sy gilir2 minum).. Ni prgnant yg pertama?

16 Balas

Wasalam just nak share tips saje...mak mertua sya bagi tips minum minyak castor oil supaya baby bersih and senang keluar time delivery...it's just I share tq..tc of ur healthy and baby to

5y ago

Kalau cmtu..ramai la doktor n pakar percaya fakta ni.. Nanti saya tanya sejauh mana kebenaran.. Bukan apa ,risau ia mudarat.. kalau yg x diterima akal.. sape nak accept?!

Try raspberry leaf tea. Dpt beli kat kedai justlife jer. Recommended by doc I katanya minum lepas 34 weeks hopefully boleh cepatkan process bersalin.

5y ago

I memang dah gi byk shop Cari. Hanya justlife jer ader. Tapi I minum x ikut packaging instruction. I letak banyak tea leaves Dr I suruh minum 3 Kali sehari bila I week 37 sbb nak cepatkan contraction 😂

Sy pun amalkan mkn tamar & air zamzam (pagi2 sebelum breakfast), minum minyak kelapa dara (pagi & mlm) pati delima (mlm je, mkn ngan zincofer)

5y ago

Ooo minyak kelapa dara ye..okay nnti cari..tapi brand ape yg elok tu?

Salam.. Selain amalkan susu, jgn lupa sentiasa zikir doa nabi Yunus tu.. Rabbi yassir pun jgn lupa.. Inshaallah lg Allah mudahkan

5y ago

Baikk..insyaAllah..trima kasih ye..😊

Minum air kelapa sebanyak boleh, banyakkan jalan2 dan bersenam. Bykkan fikiran postif setiap masa😊😊😊

5y ago

Ya... fresh & takde tambahan gula dan ais. Cuba consume 2 kali seminggu

Mommy mkn neurogain x. Beli lah bgs utk otak baby. Mkn hujung2 ni. Ehhehe eh xjawab soalan ek. 🤣😌

5y ago

Hahaha baikkk😊

Kalau sy dlu sllu buat excerise, jln kaki, kerapkan bersama suami..air llki ubat semula ja..

5y ago

Okay..trima kasih di atas perkongsian😊

Air kelapa dara n air kelapa muda. Semoga dipermudahkan segala urusan dia insyaallah.

5y ago

Ooo baikk..trima kasih ye..😊

Mommy blh bykkan berjalan, n kalau buat air selusuh, minum ms dh sakit je.

5y ago

Baikk..trima kasih ye..😊

Brand d'aura sis.. Sy smpai dh masuk labour room pon masih minum minyak nie.

5y ago

Baikk..trima kasihh😊