Cara utk mudahkan bersalin

Salam semua..due saya dlm 30/8 ni..nak tnye..ade tak ape2 yg sy perlu minum atau amalkan utk mudah bersalin? buat masa ni sy amalkan anmum/dutch lady/susu kambing(tiga2 ni sy gilir2 minum).. Ni prgnant yg pertama?

16 Balas

Try raspberry leaf tea. Dpt beli kat kedai justlife jer. Recommended by doc I katanya minum lepas 34 weeks hopefully boleh cepatkan process bersalin.

5y ago

I memang dah gi byk shop Cari. Hanya justlife jer ader. Tapi I minum x ikut packaging instruction. I letak banyak tea leaves Dr I suruh minum 3 Kali sehari bila I week 37 sbb nak cepatkan contraction 😂