Tips Minum Air Gula Supaya Tak Lekat GDM

salam semua. yg mana dh lepas fasa minum air gula dan bebas GDM tu boleh share tips tak? ada tips2 lain tak selain minum air masak banyak2 😅

4 Balas

tipsnya mcm diet biasa😂seminggu sebelum tu jaga mkn. kurgkn nasi lgi bgus buat suku2 sparuh. lbihkn mkn protein n syur spaya baby dpt nutrient. kurgkn gula.. n mkn manis.. kurgkn mkn bnda brtepung n brminyak.. kawal portion mkn.. air ksong lebih..

seminggu sebelum atau at least 3 hari sebelum minum air gula sis jangan makan/minum manis². malam sebelum tido dan bangun dari tido pagi tu minum air lemon suam. boleh cuba buat gini tapi semua bergantung pada badan sis.

1mo ago

tak salah makan kat kedai cuma kena jaga portion je la kalau risau kandungan gula dalam masakan 😊

xdak tips. sy free gdm 2x pregnancy walaupun sugar craving teruk sgt. it all depends on bdn kita, hormon kita..klu parents ada diabetis..kena jaga2.

1mo ago

sama lah, sugar craving teruk asyik nk makan benda manis2 je sepanjang pregnant ni. parents takde diabetes tp risau lekat gdm jgk sbb saya suka makan manis2 skrg. anyway tq sis.

Nak tanya kalau baru nak open buku pink kene minum air gula jgk ke atau utk montly checkup saja?