Minum air gula

Sis kena minum air gula Isnin Depan . Ada tips tak cara nk elak kencing manis dn gdm lepas minum air gula . Sis jarang makan manis kuat minum air masak . 19week . Minum air gula sb berat badan naik 3kg 😴

2 Balas

sy pun tk suka makan manis and mmg kurangkn makan manis sejak ngandog. tp sangkut jugak gula. sbb ada history fmily ada kencing manis jdi mmg tk dpt elak. klo bole kurgkn pengambilan nasi and benda manis

2y ago

Sy xde keturunan kencing manis

sy pun berat badan naik biasa la tengah selera inshaallah tak ada apa2, xpun makan la peria kata goreng buat mcm sayur tu, kena puasa kan malam?

2y ago

peria katak tu biasa pasar mcm ada tp xtahu la sana 😅, tp sy haritu alhamdulillah xde pape lepas minum air gula cuma puasa jela sebelum amek darah tu, sehari sebelum jangan makan benda manis2