Minum Air Gula

salam semua... sy pregnant anak pertama, dan esok 26/8/2020 first time nak minum air gula di KK... ada kata-kata semangat atau tips? takut punya pasal, sampai terbawak2 dalam mimpi malam semalam... takut muntah, dan takut sangkut... tapi saya tahu, kena positif kan? huhuhu

14 Balas

Uwek je mampu cakap 😅. Sbb manis yg amat. Tips kene dtg awal sikit so kalau minum masa suam suam tu 2 kali telan je. Sbb suam xde la likat sangat air gula tu. And then jenis saya supya saya minum ari tu. Saya sanggup berlapar air semata mata nk minum air gula so bila minum tu boleh telan dengan cepat 😅. Lepas minum try baring. Jgn jalan. Or kalau ade bilik myusu dekat klinik tu pergi la tdo je kt situ sbb tu la saya buat 😅. Ngam ambil darah lepas 2 jam tu saya termuntah. Nasibbbb lepas ambil darah