sakit pinggang

Salam semua. sy nk tya, harini genap msuk 8w preggy, alahan dah makin kurang cuma sakit pinggang makin teruk. adakah sakit pnggang yg teramat ni normal? boleh ke sapu mnyak panas atau urut sikit2? trima ksh bntu sy yg first mom ni☺️

9 Balas

sy strt sakit pinggang dri 10w . bkn setakat pinggang , punggung pun sakit . nk bring tu kene slow slow . kalau jln mcm apa dah .bru je nk masuk 14w . perut pun masih flat lg tp dia punya sakit mcm da 8bln hahahha .

1y ago

sapu je sis ubat kat pinggang ataupun pakai yg jns tampal tu..sy sapu myk cap kapak je pastu suami urut skit. lega~

Klau sy wktu first trimester mmg sakit pinggang. Wktu tu sy sy sapu balm helang yg hijau. Boleh sapu tp bkn pda bahagian perut. Topical cream hnya akn meresap dua lapisan kulit. 🙂

Dulu saya tak berani sapu minyak2 panas. Saya guna minyak kelapa dara, mintak tolong husband ke sapa2 tolong sapu2. Nak urut jangan kuat2 sngt. Ataupun salonpas pon boleh

Saya semalam baru ok sakit belakang.. masa kena tu mmg bangun katil rasa sakit sangat2.. suami tolong Urutt selalu. Start semalam dah ok Alhamdullilah.. 🥹

sapu kat pinggang... jgn sapu di perut.. nak urut pinggang pun boleh tapi slow² je... urut2 manja nk bagi urat pinggang selesa je.. jgn ditepuk². bahaya.

Sama macam saya skrng😭😭😭 8minggu sakit sangat2 pinggang, nak jalan pun Allah je tahu sakitnye😭.

saya skrg ni dah lepas bersalin baby nak masuk 4bulan pon masih sakit pinggang 😣

sy msa first tri mmg sakit jg..nk.tdo on xslesa..msuk 14mgu bru ok byk

elakkan la sapu apa2 tkot meresap.ke kulit