boleh atau tak sapu minyak angin atau mimyak panas

maaf nak tnye..boleh ke untuk preggy mom ltak mnyak angin atau mnyak panas dkat area perut atau blkg pinggang? baru masuk tri.ke2..tp pinggang dh mula sakit.#pleasehelp #ingintahu #firstmom

4 Balas

Sy pn sakit blkg.. Smlm angin, muntah dan perut rasa tegang sgt.. Sy sapu balm kt tengkuk dan blkg kt pinggang.. Kt perut mmg sy xletak langsung.. Lega bila angin keluar dan baru boleh tido.. Sy pn baru masuk trimester ke 2, boleh fhm keadaan awk rasa tu mcm mane

Kk tmpt saya ckp , kalau sakit letak minyak kt tepi2 tu jgn bg kena bby takut la kan , tpi ada yg ckp boleh , saya sapu minyak gamat ja hahaha takut nk letak minyak panas , pstu husb urut blkg cuma bahagian perut tk berani usik

tak boleh awak. kandungan minyak panas bahaya utk janin. kalau sakit jumpa dktr tanya ubat apa yg boleh

Saya tanya dr dekat kk, boleh takada masalah pun