mulut rasa pahit

salam semua. sy nak tye bila pregnant mmg mulut terasa pahit ke? sebb bila makan menda manis atau masam lepas tu mulut akan rasa pahit. tk lama lepas muntah

14 Balas

Normal sis.. Sy alami smpai 7 bulan 😂 asal lps mkn or mnum msti akn pahit. Sampai sy rasa sy xnk mkn mnum da..

Sy bru 5week 3days sis...nsib xde alahan lg..cuma pening ckt2...dhla first baby

Biasa i2 sis..sy sampai skrg dah 37 minggu rasa cm2..lgla mkn manis2 mmg phitnya tekak...

Sama macam saya, saya kerapkan minum air masak setiap 5 minit juga la.. Sampai hilang rasa pahit tu.

5y ago

Actually kan, nak muntah tu mind set kita tau.. Lagi satu jangan makan masam² itu yg buat acid naik dan kerap muntah. Mcam asam2 jeruk ke.. Cuba stop pelahan².. Dan minum air masak sikit².. Lama² jadi suka minum air masak. 😅😅

aah normal sis. saya dah nak masuk 5 bulan pun still macam tu.

saya pun tgh alami mulut rasa pahit skg ni..

Normal..sy kena start 6w-10w..

Normal sis. ☺

Normsl je..