Scan baby tapi tak nampak

Normal ke kalau scan mula2 pregnant doc cakap tak nampak apa2 lagi. Dan doc bagitau yg rahim tebal. Ade ke yg macam saya? Mohon pencerahan#bantusharing

4 Balas

normal sis..sy cek d rumah samar2 saja upt tu..pergi clinic neg pula..dr scan x nmpk kantung..huhu...tp dr ckp rahim tebal...x puas hati sy beli upt bnyk2 balik rumah test lg 2 garis samar2..beberapa hari lepas tu sy pergi clinic pakar dr scan nampak kantung saja..2 minggu balik scan lg dah ada heartbeat😍..tp jarak kiraan dr scan jauh...kalau kira dah 9 minggu tp dlm scan baru 6 minggu..kandungan ke 2 jarak 13 tahun..ttc bertahun tahun.mungkin sebab period x teratur skg dah 23 minggu..nt 2 minggu lg sis pergi scan balik..mudah2an ada rezeki sis🙏

normal.. sy mcm tu , scan msa tawu pregnant xnmpak apa lgsung, rahim je tebal, tggu kandungan ckup 8w g bukak buku scan kt kkia alhamdulillah nmpak dh janin cuma heartbeat xnmpak lg, repeat scan 10w xde jugak heartbeat.. xde rezeki sy lg kali ni, skrg tgh tggu msa janin nk kuar sndiri .. doakan urusan sy dipermudahkan sis

3y ago

semoga sis terus kuat hadapi dugaan ni.

Normal.. same mcm sy.. dpt tau pregnant kira2 dlm 6minggu, dr tarikh last period.. tp bile scan doctor sahkan baru 4minggu.. n rahim tebal xde nmpak ape2..2 minggu lg kne repeat scan..

normal tu sis sebab masih awal scan mmg x nampak apa2 tu sis . cuba try scan 8w ke atas baru nampak