8w kandungan belum nampak apa2

1st sy scan 4w6d belum nmpk apa2..Doc suruh dtg balik 2 mggu..hari ni sy pergi utk scan 8w..pun sama juga tak nampak apa2...Sebab sy badan besar n kulit lemak tebal..Doc ckp dtg lagi 2mggu.. klu tk nmpk kita bagi ubt turun darah atau mmg awk tk pregnant..mcm mana eh..Sbb msa 4w tu doc cek sy pakai clear blue sah2 show 2-3weeks pregnant...Sy ada pgalaman mcm ni taun lepas..Pregnancy unknown location...tp last year sy ada bleeding..tp kali ni sy takda bleeding ..cuma cramp,breast rsa sakit n nyilu jer... Skrg ni saya rasa fobia utk dtg next scan 2 mggu..Ptut ke tidak sy tunggu 12w utk scan semula? Rasa down pula..N this is my 2nd pregncy..#ingintahu #firstmomfirstbaby#serius_ingin_tau

2 Balas

Tunggu je. Saya masa 11w+ baru nampak janin. Skrg anak saya 4 bulan dah. Inshaallah ada rezeki awak nnti . Doa byk2

buat tvs sis. klau tvs patut mmg boleh nampak dah at least kantung kalau 8w

5mo ago

nk tyk..after tvs korang ada bleeding tak?