First Time Pregnant

Salam, nak tanya sy pregnant 6 minggu 3 hari tapi bila scan doc cakap nampak kecil, susah nk nampak, maybe awal lg so kena tunggu lg 2 minggu pegi scan. Doc ckp kalau ikutkan bcaan scan saiz kantung tu 5 minggu, normal ke kalau mcm tu? sy risau la pulak 😥

8 Balas

Normal. Sbb biasa kita kira usia baby dari first last day period. Tp kadang ovulation tu start lambat. Maybe seminggu ke. Cuma nnt doc akan check saiz kantung dgn saiz baby. Ada la kiraan nya. Semoga baby awak sihat 🥳

sy pun mcmtu masa mula2 scan. ikutkn kiraan dh 5w lebih tp scan tunjuk kurang daritu. so nmpk kantung je. sy pun takda fikir apa happy je even hanya kantung. sbb takda pengalaman apa2. repeat scan 10w dh nmpk kaki tgn

normal je tu sis .. sbb tu saya awal2 pregnancy ni saya xpegi scan. .

pikir baik baik, doa. healthy lifestyle. Insyallah baby sihat.

normal.klu 6 wk nmpk kantung je sbb baby masih kecik

Waalaikumussalam, normal tu. Jangan risau ye 😊

Normal ja tu. Jgn risau😊

inshaallah smua okey