keguguran

Salam semua sy nak tanya jika keguguran dan nak ada ank awal boleh ke.. kalo ikut saranan doc dy suh jarakkn 3-6bln.. tpy sy ralat cbb hilang ank sulung?

21 Balas

wasalam sis , bg sye tak ade masalah . rezeki masing masing sis . macam saya , gugur bulan 1 hari tu . tengah bulan 2 sye dah pregnant balik . Scan dekat klinik swasta baby dah 6 weeks . beza seminggu je dengan arwah abg dia . Normal kalau dokter bising . tpi kita mampu buat ape sis . Rezeki dr Allah ☺️. Make sure habiskan pantang 2 minggu dulu ya 🤗

Doc minta rehat tu utk betul² pulihkan rahim. Sebab rahim tak kuat antara punca keguguran. So, bila dah 3 bulan keatas tu, rahim dah cukup kuat. Sy dulu pn dalam 2 bulan lebih rehat, baru pregnant utk yg second. Hee..

Seeloknye tnggu 3 buln.. Bg rhim btul2 shat n kuat sis... Time sy.. Alhmdulillah... Allah izinkn lg preg aftr a month miscarriage... Awal2 tu rsau la jgak.. P ok j... Time bkk bku pown nurse x bsing .. Dh rzeki kan.. Hehe😊😊😁

wasalam sis .. saya pun penah gugur 1st baby .. sekarang dah pregnant balik .klau boleh ikut cakap dr sbb bgi rahim kuat dulu . lepas tu pantang 2 minggu .. pergi berurut untuk kuatkan rahim.. folic asid jgn lupa makan 😊

4y ago

Aminnnn.. doakan sy ad rezeki jgk..

Better sis pantang dlu..bg rahim btl2 kuat..bile kuat next time in shaa Allah sis akn peknen hgga brsalin...aamiin..tu doa sy pd sis..hrp Allah pmudahkn segalanya tuk sis..aamiin.keep positive n strong k 😉✊✊🔥

4y ago

Most wlcme 😉

ada sbb doc suruh jarakkan kehamilan tuu.. salah satunye.. untuk baikkan dalaman awk.. pastikn perut tu betul2 sembuh dulu baru rancang kehamilan balik...

sy ambik 3 bulan. bidan ckp 3 kali suci.... alhamdulillah skang dah 26w. yg penting pantang btol2. org ckp, gugur lg kecik, lg bisa.

4y ago

Ouh begitu baik2 terima kasih ye

Pantang dulu bg bdn kuat blk..sy dulu lps gugur kali kedua,period dtg skali terus melekat..tp awal2 tu kena lbh berhati2..

4y ago

👌

Saya pun nak cepat tapi mmg Allah takdirkan 3 bulan lepas gugur baru pregnant 🤗. Tak apa sis insyAllah ada rezeki ya.

Wasalam.. kalau boleh ikut nasihat doktor sis.. bykkn bersabar n doa ya sis.. semoga sis kuat n dipermudhkn urusannya