keguguran

Salam semua sy nak tanya jika keguguran dan nak ada ank awal boleh ke.. kalo ikut saranan doc dy suh jarakkn 3-6bln.. tpy sy ralat cbb hilang ank sulung?

21 Balas

Better 6 bulan ke atas. Biar lmbt asal sis shat and smbuh betul. Jgn terburu2 tp risiko and ada masalah nnti.

Kena rehat sis. Takut rahim tak kuat lagi and boleh keguguran lagi. Sebab tu saranan doc 3-6bulan.

Sy gugur kandungan 3bulan lbih.after cuci.2 month sy preggy balik..nurse x bising pun.atas sis..

Doc sarankan mcm tu , die nk rahim sis kuattttt .. jadi bersabar lah yeee ..

Rehat la puan...sy pun ggur ank 1st..sy tgu 5-6 rehat dlu

Sy pn same ank sulung gugur tp Allah bg lg lps 3 bulan

ikut nasihat doc sis.. tp klu ade rezeki awl, in sha Allah.

5y ago

same2

Bagi rahim rehat skjp.. Lps tu go ahead..

sy pun bulan 1 gugur now 6weeks .

Sbr sis..ikut nasihat doktor