Keguguran minggu ke 9

Harini saya keguguran, murung juga sb tunggu 6 tahun, baru ni merasa nak ada bayi, sy nak tanya sy kena berpantang mcm org lepas bersalin ke? Sb tanya doc medically boleh je buat mcm biasa tp doc ckp kalau nak ikut adat buat je ikut adat. Ada pandangan lain?#ingintahu

Keguguran minggu ke 9
4 Balas

Saya dulu keguguran, pantang 22 hari je. Boleh je kalau awak nak berpantang, rehatkan rahim tu. Jaga makan minum. Bertungku. Berurut lepas selesai berpantang. Saya doakan awak & suami awak kuat dgn ujian ni. InsyaAllah jgn risau, ada rezeki yg lebih baik yg Allah simpan utk awak & suami awak. Org ckp lepas keguguran ni senang lekat. Saya dulu period cycle ke 2 lepas gugur dah lekat semula. InsyaAllah ada rezeki baby utk awak jugak lepas ni 🤲🏻

2y ago

Saya lepas habis pantang dah bersama tapi tak kerap sebab saya masih takut. Dan start ikhtiar sungguh2 cycle ke 2 period tu laa. Saya mmg nak ada anak cepat lepas gugur sebab rinduuu sgt dgn anak syurga saya 🥺

Hi dear, if you dont mind boleh share tak simptom awal you gugur? Ada sakit perut ke bleeding?

2y ago

Bleeding + sakit perut. Saya terus ke wad bersalin, doc scan bawah tgk kantung dah sampai ke pangkal rahim. Doc bgtau tgu dia akn gugur sendiri, elok sy tgu kejap tu jgk keluar sendiri semua tp sakitnya fuhh sakit yg amat lps dh keluar sndri tu, nurse suntik ubat kecut rahim, ni pun sakit sangattt😭😭😭 dh settle semua doc scan bawah rahim dh clear, takde cuci pun, clear sendiri.

saya pantang 2 minggu. bertungku dan berurut

2y ago

takde , kalau ada pun saya tak faham sebab dialek pantai timur. doktor explain kat husband sebab nampak saya blur tak faham. tapi setahu saya , rehat berapa bulan tu untuk rehatkan rahim dan pulihkan untuk next pregnancy. sebab ada yang next pregnancy pun gugur lagi sebab tak jarakkan tempoh dengan keguguran sebelum

pantang cm org bse sis