Bayi 4 bulan

Salam semua para ibu2😊 sy nk tnya mcm mn utk kita pisahkn bedung dgn ank sy... ada yg berpengalaman x mcm sy🥲 stiap kli nk tdo dia msti nk bedung bru nk tdo lama

7 Balas

Ank saya berbedung smpai 9 bulan lebih sis. Sampai xmuat kain bedung tu kna guna kain pelikat pak dia. Sy mula keluarkan sebelah tangan dia tapi apit tangan yg da keluar tu dengan bantal, tengok trend tido dia seminggu macam mana. Saya tgk dia masih lena jadi saya cuba lepaskan dua belah tangan. Badan masih balut lagi dengan kain sampai ketiak. Dia tdo lama tp akan wajib bangun lps 3 jam. Tapi lepas menyusu dia sambung lena semula. Lepas tu saya cuba longgarkan kain bedung yg balut badan tu tp tindih sikit kaki dgn bantal. Trend tdo masih sama macam sblm ni jadi saya lepaskan terus kain bedung, ganti dgn selimut. Memang amik masa sikit sbb 9 bln lebih dia selesa berbedung. Sekarang da tdo gaya anak jantan padahal gegirl..Buang bantal, buang selimut semua..nak bebas gittew..

2y ago

Sbb saya stay dgn mil. Mmg kita kerja dia tlg jagakan baby. Alhamdulillah mil kata senang jaga kalau babu cukup tido tp tu la mau berbedung je pulak bila nak tido. Tp mil ok je saya bgtau nk try lepaskan bedung anak. Dia pn kata elok la budak da besar ha..hehe. Risau juga takut mil xsetuju ke. Biasala org tua nk xbole kita nak duga. Cucu sulong pulak tu..tp alhamdulillah dia pn ok je.

bestnya baby mau dibedung.. baby sya dr lahir smpi laa masuk 4bulan nii x prnh bedung.. kalo bedung dia lg x selesa , xdpt tido.. buka bedung n pakaikan selimut bru dia dpt tido dgn selesa.. yg pntg , tangan n kaki dia bergerak bebas..

2y ago

sama juga baby saya. sekarang bila bedung kejap ja dah macam pakai ihram haji tangan terkeluar 😁. kadang sampai nangis bila dia takleh keluarkan tangan. bila buka bedung baru dia ok.

sis join live sleep training 4m-2yrs kat fb Tasneem mom and baby Club khamis ni pkul 10 pg. boleh follow ig baby language jugak. nnti diajar mcmmna nk cerai bedung ngan buai

Wslam. First of all, boleh saya tahu kenapa taknak bedung baby dah? Sebab tujuan baby dibedung memang untuk anak tidur dengan selesa dan lama.

2y ago

bedung bukan isu sis, yg isunya tu buaian 😅

bedung tu salah satu selimut bg baby.. cuma kita kena longgarkn sedikit demi sedikit.. lama2 dh boleh guna mcm selimut..

Dah try pakai selimut lubang2? Selimut bwh ketiak sampai kaki.

Sis guna sleeping bag.