Meniarap di usia 7bulan ++

Hii korng. Sapa sini anak nk msuk 8bulan bru pndai mniarap ?? Cmne nk bg tdo x bedung ye. Sbb klau xda bedung biasanya tngan dia kusal2 muka bagai smpai terbngun. Ada yg ada pngalaman ke ? Tq.

3 Balas

Hi mom, waktu saya cuba ceraikan bedung anak, saya try 4 hari bedung tgn kanan - tgn kiri bebas. Dan vice-verse. Moro reflex baby tidur tu normal. Cuba sekali dgn suasana bilik tidur yang aman & tenang. Lama2 dia akan beransur. Hope this help! 🫶🏻

anak sy bedung seminggu je. anak awk dah terbiasa bedung. dah boleh try biarkn je tido sndri tepuk2 sket. memula je dia tak biasa tu. lama2 ok.

12mo ago

Haah mmang dri bby suka je bebedung. Kbetulan lmbat pulak mniarap nye. Ni bru pndai berbalik2. Tu yg pkir cmne nk cerai bedung tu. Tq awk.

normal je tu