Pregnant 4 bln

Salam semua nak tanya sye firstime pregnant skrnk nak msk 4 bln,badan sye banyak yg mcm jerawat to timbul, skrnk nie lagi bnyk merah2 1 badan banyk mcm jerawat to, mmng cm to ke kalau pregnant,de ubt tak nak bgi lari.

15 Balas

Setiap org tak sama awak. Kalau time mengandung normal sebab perubahan hormon Sebelum tahu prgnant, muka sy merah² gatal, kering, tangan pun sama tapi tak seluruh badan. Lepas 2 3 minggu baru ok semula Bergantung jugak sebab kita xtahu alahan datang dari bentuk macam mana.

Sy masa pregnant badan depan belakang penuh jerawat. Tapi lepas bersalin jerawat semua hilang. Kaki pun penuh dengan tompok gatal2. Lepas bersalin semua back to normal. Pembawaan baby mungkin. Hari tu masa jumpa nurse minta ubat gatal

1y ago

owh yea ke, ok sisi,

saya ank first sama naik biji2 merah gatal penuh perut dan belakang,, punca sbb sya mkn ubat iberet,,kawan2 sya pon yg mkn iberet semua mengalami perkara yg sama,, now pregnant second sya mkn maltofer oke jer perut bersih ja ☺️

1y ago

owh yea kew, npe tk boleh mkn ke iberet to,

saya pown naik jerawat kene kat cuping telinga Allah derita btl nk pakai tudung 😂😂 saya rasa normal kot tp ubat kene refer doktor jangan sebarang guna 😁😁

1y ago

owh yea kew, sye bnyk dri muka leher, blkng telingga badan g dkt pert

Sy pun bnyk tmbul merah2 halus je. msuk 5 bulan, Makin kurang. Sy pkai antabax sensitive sbb rse gtal tp x kne gigit ke ap. Alahan gatal tu.

1y ago

Ye btul. Antabax wrna purple tu. Bau mild. Sbb bintik2 merah muncul dkt dada tmpt yg berpeluh. Kurang dh skrg.

sy sblum ni pregnant xda jgk masalah bgtu .. mgkin pembawaan atau sis ada tukar sabun ka ... boleh try tanya ubat di farmasi ..mst ada tu

1y ago

ok sisi tq ya

Saya pun dulu mcmtu dekat peha timbul bintik2 merah bnyak lps je baby lahir gatal2 tu smua hilang sendiri xada tinggal kesan😂😂

Sis dh nampak ke perut? 😂 saya tanya sbb saya bru masuk juga tp tak pndailaa nk tgk perut nampak ke tak..

1y ago

sebb sye anak firstime juga,

sama saya skang tp ni dah mkin hilang sendiri.. sbb dah masuk 5bln..nnti die hilang sendiri.. jgn risau ok.

1y ago

owh yea oew, ok sis

Perubahan hormon. Normal. Setiap org lain2 simptom dia. Masa pegi check up tu, mintak ubat dari klinik

1y ago

ok sis tq, ya