Nak pasti sye 2 kli check pregnant test, nmpak nye positif.. Last dtg period bln 1...

Sye juga hairan, tiap bln sye ada suntikan 3 bln tu tpi boleh pregnant..

Nak pasti sye 2 kli check pregnant test, nmpak nye positif.. Last dtg period bln 1...
8 Balas

Tiada yg mustahil puan sbb perancang ni hanya slh 1 kaedah ja untuk jarakkan kehamilan tp atas kesesuaian badan masing² jgk..tiada jaminan pasti tidak hamil kalau ambil apa² perancang ni.. apa pun boleh bw berbincang dgn doktor semula.. inform misi kata dah ambik perancang.. kita bukan x ikhtiar tp dah rezeki mengandung .

1y ago

Trima ksih bgi nasihat

apa apa perancang pun takde yang menjamin 100% takkan pregnant, kecuali btl. semuanya masih ada risiko untuk pregnant. mungkin perancang tu tak sesuai untuk awak. takpe inform je nurse nanti, diorang pun takleh nak marah sebab dah amik perancang kan, tapi pregnant jugak.

1y ago

Tq mommy dh beri pendapat

tahniah sis, rezeki sis dan kluarga, kita hanya mampu merancang 🙃 ad org mcm² buat tp blom rezeki nk buat mcm mna. . ap² pun jaga diri, semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan

saya pun kna sis.. skrg msuk 31w dhh.. kita nihh mmpu mrancang jerr.. tuhan yg mnentukan.. wlaupun plan xnak anak lagi.. dh Allah swt beri rezeki.. xkn kita nk tolak kan..

1y ago

betul..xpe.. xsmua ibu dpt rsa mcm kita nihh.. spupu saya nk sgt preggy lagi.. dh x ambik ape2 prancang dh.. tp xpnah lekat.. yg 1st dia dh 7thun... sbaya anak saya no 2..

Kita mampu merancang, Allah yang tentukan rezeki..ada je org bd hari2 tetapi tak ada rezeki, ada yg bd sebulan sekali je terus lekat…apa2 tahniah sis..take care

1y ago

Trima ksih sis😊

semua perancang dia tak akan tulis 100% berkesan. 99.9% tu 1% tu menjadi.

1y ago

Ya mmg betul tu... Tak semestinya 100% mmg ada tu

Upt farmasi ke ni? Kalau upt shopee try repeat upt farmasi pulak ye

1y ago

Upt farmasi 2 kli dh

semenjak suntik tu MMG buang dalam je atau buang luar?

1y ago

betul kak shazzzz👍