Booster untuk ibu hamil 5/6minggu.. risau saya 😅

Salam/hi semua, nak tanya, sy dah 5minggu6hari (xscan lagi, cuma cek upt & kira guna apps... ingat nak scan nanti 7minggu tp klau xde rasa sakit/ apa2, sy scan nnti 12minggu skali buka buku pink). Tapi 1mac ni sy dpt panggilan booster (dah reject 1x haritu, 2 3 hari lepas tu baru saya cek upt +ve) Risau juga sbb ada baca 14minggu ke atas disarankan booster. & ada baca juga boleh ambil xkira usia kandungan bila. Jadi perlu ke sy tunggu 14minggu/ ada ke ibu2 yg dah ambil booster awal2 ni 😅

2 Balas

Kebanyakan doktor suggest lepas 14w. Tapi ada jugak dengar yg dah ambil awal lagi. Cuba tanya doktor awak sesuai atau tak ambil dgn keadaan awak. Macam saya ambil masa 16w. Alhamdulillah semua okay

utk ibu hamil tiada paksaan . sy 2 kali tolak dah booster . dr belas² week aritu . skrg dh 31w