Vaksin booster

Hi saya nk mintak pendapat sikit saya pregnet 14 minggu 6 hari, pernah gugur tahun lepas bulan 9.... Dapat tarikh cucuk vaksin booster 14/2/22 ni rasa was² nk ambil vaksin husben tak bagi ambil vaksin sbb risau keselamatan baby dgn saya... Nurse yg cekup saya cakap 14minggu ke atas boleh ambil vaksin booster ni... macam mana ya 😅 #ingintahu

1 Balas

Rujuk doktor dan fikir masak-masak utk buat keputusan yg tepat. Bg sy, kalau masa 1st dgn 2nd dose pun elok je, insyaAllah booster pun tkde kesan melampau. Melainkan kalau dr first dose dah demam menggigil sakit badan, tambah ada lg sakit lain yg sedia ada, blh bincang dgn doktor tentang lebih baik tangguhkan ke mcm mana. Peratus yg kena AEFI pun sangat sikit berdasarkan kajian, dan bg sy yg dh kena COVID, tgk suami yg sampai CAT 5, sy dah tknk rasa sakit COVID tu lg sebolehnya. Sy sinovac-sinovac-AZ, alhamdulillah semua suntikan ni cuma lenguh sikit kt lengan lepas suntik. Bagi sy, suntik kancing gigi lagi bisa.