Maternity Pad @ Overnight Pad ?

Salam semua , nak tanya ibu2 yg berpengalaman . Lps bersalin kena pakai jenis pad yg macam mana ye ? Sy baru first time jadi mommy .

16 Balas

Kwn sy ckp nnt lps labour,hospital bg maternity pad yg bertali tu. Nurse pakaikan atau kita boleh pakai sendiri. Then bila dah hantar ward, kita boleh pakai pad biasa which is overnight pad, yg jenis panjang and wide tu. Sy beli pad biasa je, tak beli maternity pad pon.

Klau kat hospital kta gna satu jer..msa nak discharge prlu gnti 1 bungkus pad yg brtali tu..😅🤦‍♀️pelik kn...Puan gna jer pad yg pling pjang dan lebarnya supaya tdak bcor...Sya dlu gna pad Sofy Body Fit sbb dlu pad tu jer cm dia pling pjang dan lebar.

Ermm.. dia tengok beranak czer or normal. Kalau czer, nurse akan pakaikan pad tali tu, nanti dia akan paksa bangun dan tukar pad. Kalau czer darah tak banyak macam bersalin normal. Pakailah yg paling selesa which is overnight pad.

Saya lg prefer guna pad yg kite pakai masa period.. Lg selesa.. Bg saya la.. Try je beli maternity pad, tp jgn beli yg byk2 Sgt.. Pastu test nanti.. :)

Saya beli adult pampers terus jenama Tena. Sbb nnt tak perlu dah risau kalau darah trlalu banyak dan tak perlu pakai pun panties.

5y ago

Lg satu jenama Librese baru keluarkan pad jenis pampers

wasalam, kalau saya first two weeks pakai maternity pad, lepas tu darah dah tak banyak pakai yg normal pad je..

Dua2 OK, tp sy selesa guna overnight pad supaya tak la asyik bocor. Lepas tu dah boleh guna pad biasa.

Sya beli yg 34cm dan 44cm ke..tak ingat,nak cek balik almari😅..siang malam beli lah sis..

Dua dua oky. Ikut keselesaan msg2. Sy beli maternity pad dlu. Leps hbs bru cuba overnight plk

dkt hosp maternity pad, masa nak balik pakai overnight pad yg biasa tu je..