21 Aug 2020 Friday 11dpo (+pregnancy test)

Salam semua nak tanya, Hari ni saya 11dpo dan dah ambil pregnancy test keluar positive cepat tapi pudar2. Tapi petang pergi toilet ada spotting besar sebiji beras berwarna (coklat), dengan egg whites cervical mucus (ewcm) yang banyak boleh stretch macam nak ovulate. Normal ke tu? Ke saya perlu rujuk hospital ? Sbb masa mengandung anak pertama takde macam ni. Masa anak pertama first positive minggu kelima.

21 Aug 2020 Friday 11dpo (+pregnancy test)
11 Balas

test je sampai betul2 terang.. test setiap 2 hari,klau Upt byk boleh la test tiap hari.. saya hari tu DPO10 pun naik faint line dah, saya test sampai betul2 terang DPO16. next week tu baru p klinik buat pengesahan & booking date utk buka buku dkt kkia..

4y ago

bab discharge tu sy pun tak ingat dah 😅 maybe normal. klau nak ke klinik check pun boleh tapi takut awal sgt nanti doc suruh dtg lagi 2 minggu je pulak..

Tahniah sis. Light brown discharge klu bersize sebiji beras tu kecil saja Sis. Itu dipanggil spotting. Its normal. Tp klu byk memenuhi Pentiliner kne rujuk hospital ya sis 😊

Tahniah.... mcm tu asa memng dh lekat sy dulu pon mcm tu he, g scan dkter ckp memng dh ada

Ini gambar test jauh sikit, takut tak clear yang lagi satu saya post tu😅

Sis last period bila.. Saya pun ada buat test upt smlm

4y ago

Sekarang dah 12dpo

spoting kot tu normal

tahniah sis

tahniah.

Congrats

congrats