21 Aug 2020 Friday 11dpo (+pregnancy test)

Salam semua nak tanya, Hari ni saya 11dpo dan dah ambil pregnancy test keluar positive cepat tapi pudar2. Tapi petang pergi toilet ada spotting besar sebiji beras berwarna (coklat), dengan egg whites cervical mucus (ewcm) yang banyak boleh stretch macam nak ovulate. Normal ke tu? Ke saya perlu rujuk hospital ? Sbb masa mengandung anak pertama takde macam ni. Masa anak pertama first positive minggu kelima...

21 Aug 2020 Friday 11dpo (+pregnancy test)
2 Balas

positive dah..cuma pudar sbb hcg msih rendah. spotting boleh jd adalah tnda penempelan. so far normal.tp prlu brjga 2.. no need rjuk hospital dlu pun xpe. kerap celup upt smpai lah btul2 jelas terang.sbb ia bukti kndungan hcg mkin tinngi. klu prgi hospital..doc akn bg upt jg utk pstikn..dan doc psti nakkn upt yg linenya jelas terang positive. kmudian mreka akn buat ujian beta hcg utk kesan pningkatan hcg. kos pun boleh thn klu swsta dlm rm300 lbh kurg.trmsuk consult. tgu lg bbrapa mgu..dan kerap celup upt yg brbeza jenama. klu da trg sket boleh bli clear blue. sng psl boleh kesan bpe week trus.

positif tu