Mohon pencerahan

Salam semua. Nak tanya eh knp rambut blkg anak saya tiba2 mcm ada kebotakkan sikit? Blkg sahaja. dlm 2-3harini saya igt sbb rambut baru bgn tidur. Tp ini hari lps mandikan br perasan btl2 kebotakkan.. mohon pencerahan please

12 Balas

Oh mebi alami cukur bantal tu.mcm pnh arwah nenek sy ckp....gugur sendri... Lepas lahir ritu sis pnh cukur x? Rmbut memula tu?? Mcm sy n fmly lain dorg amalkn cukur..nti rmbut yg br lepas cukur akn tumbuh lg lebat selepas itu..

Sama mcm anak sy, seminggu cukur aqiqah LG nampak ketara botak seolah² xde rambut di sebelah tempurung belakang tp lama kelamaan masuk 2 bulan ok insyallah...

Lps berckur ke sis.. kalau bru tumbh tu org tua ckp rmbut mkn dek bantal. Dh besar nti die tumbh lebat blk sekata don worry ya

Normal tu. Jangan risau nanti rambut baby akan tumbuh semula. Org tua2 panggil makan bantal @ cukur bantal.

Sis, kerap alih kedudukkan baby tdo. Nnt rambut akan tumbuh. Sapu minyak zaitun kt kepala baby.

4y ago

Pusing baby bg tdo meniarap. Pusing bg tdo baring.bla baby tdo baring, jarang pusing tue rambut jd mcm botak. Tue namanya rambut mkn bantal. Nnt baby dh blh meniarap, mesti rambut xbotak lg

Normal. Mmg mcm tu. Nanti rambut baby akan tumbuuh balik jg

ank sdara sy lg kelakar . tinggal atas je 😂😂 dhla pmpuan

4y ago

Haha

Cukur bantal tu namanya.nti de 5bln ok la

Normal sis..rambut baby akan gugur 😊

4y ago

Biar kan je..rambut dari lahir tu akan gugur..nnti rambut baru baby akan tumbuh semula.

Sbb baby asik baring je kn

4y ago

Btl. Baring je