hai....sy nk tya...normal ke rambut gugur

adakah normal rambut gugur dengan banyak selepas bersalin....ank sy nk masuk 5 bulan...ada org ckp sbb anak main air liur....sbb tu rambut gugur dengan byk...dan hampir botak...perlu ke sy pergi cek doktor?mohon bagi pencerahan...

12 Balas

normal je..sy pun stress jgk ranbut gugur byk pas bersalin..sy google..rambut yg gugur pas bersalin tu sbb hormon,yg sepatutnya gugur semasa mengandung,..sepanjang mengandung mmg rambut x gugur..huuu..bertabah cmtu je la tgk rambut berkurangan.haha..skrg bby da 9 bulan, gugur rambut pun dh nmpk slow sket..xde sangkut paut pun dgn bby main air liur, tu salah satu perkembangan bby, so x perlu fikirkan sgt la..normal la bby main air liur..

saya pun begitu jugak..rasa nak gunting rambut but laki tak nak pulak gunting rambut..katanya?biar panjang begitu always beuty😁😅

normal sya 4 org ank semua lepas bsalin rambut akan gugur tu hormon kita lepas bsalin

Normal disebabkan hormon selepas bersalin. Anak main air liur tu mitos.

normal saya smpai potong rambut sbb tak larat tgk rambut satu rumah

Samalah, smpai potong pndek rmbut, ttp gugur jugk..

Normal...rambut ibu akan ikut rambut bayi yg gugur

normal tengah alami 😩

4y ago

sy hmpir botak....dh mcm2 produk pakai still gugur....

Itu normal.

Sgt normal