Stress ?

Salam semua nak tanya apa patut sy buat ye bila family suami selalu dtg rmh boleh dikatakan tiap minggu asyik dtg dan bila dtg tu mesti dorang akan request nak makan itu nak makan ini and then sy sndiri yg buat semua kerja tu masak, kemas dan cuci piring dorang sikit pun x bantu sy skrg dah 27w dan selalu sgt penat kaki jgn ckp lah mmg cramp habis sy tak tau nak ckp mcm mana dgn suami sy takut dia fikir yg sy tak suka kat family dia kadang tu smpai nangis sndiri2 sbb tersangat lah penat bukan 1 lauk je nak d masak kadang smpai 4 lauk drg request ?? sy stress sgt tak tau nak buat apa and harini dorang akan dtg lagi and request masak 3 lauk hmmm sy penat kalau trs2 mcm ni apa patut sy buat? Sy buntu dan stress sgt ???

46 Balas

nasib baik rumah sy tngkt 4 takde lif , FIL nak datang pun pikir panjang sbb nak panjat tanga 😂, Alhamdulillah suami yg memahami ambil tugas memasak , sy masak dari start pregnant sampai lah kandungan 5bulan.. lepas 5bulan tukar shif suami pulak masak smpai lah sy habis pantang nanti.. try bincang tengok semoga urusan awak dipermudahkan..