Buku Pink

Salam semua mothers, bila agaknya masa sesuai untuk buka buku selepas dpt result positif ya. Sy first time pregnant ?

241 Balas

Sy pon lewat buat buku pink.. okie je xkne mrh.. kdg2 ikut tmpt gak.. ade tmpt nurse jenis suke bebel.. kikiki..

same la mcm saya . bby first jugak . dengar2 orang cite sakit sangt . tkdpat nk di kata sakitnye . hahahahha .

Adakah kemungkinannya contraction adalah kerana UTI? Saya baru discharge kerana ada contraction sebab UTI. 32 weeks.

Buka buku pink sblum kndungan 3bln..tpi sllu buka sblun lbh je..Buka awal sb boleh thu keadaan kndungan n ibu

5y ago

bwa sijil kawen n bwa suami hehe..Ic suamisteri jga..

Pergi je buat buku pink , pegi dengan penjaga nanti mereka akan uruskan , jangan risau dia tkkan buat report

Takpe lambat saya anak pertama buat buku 3 bulan baru buat ank kedua 5 bulan baru buat yang penting sis sihat😊

5y ago

👍😊

Buat buku awal xpe Scan tu nanti dulu sbb kecik lagi xnampak apa... paling kuat pon nampak kantung jer

5y ago

Ok2. Thankyou 😇 excited je ni. Hehe

Misi xmarah pun. Pg je buat. N trus buat detail scan ye sis. Dh 22weeks tu waktu sesuai buat detail scan.

Kalau kat area sy, dah confirm pregnant boleh terus ke kkia n nurse akan bg temujanji utk buat buku pink.

Balik bersama dgn suami. InsyAllah bukaan cepat terbuka. Ni doctor dan nurse yg sarankan. Ubat induce terbaik.

5y ago

dh contraction nk bsama camna hihi