Breastfeeding

Salam semua... I pregnant 28 week... Anak pertama 4thn dia just minum susu breastfeeding until I pregnant second baby... When I pregnant for second baby milk stop so dia tak tanye susu... Sekarang my breast keluar susu sikit sikit anak pertama asik minta susu...Dan dia isap I punye breast...kawan I Kate kalau anak pertama hisap breast sekarang baby dalam kandung jadi kecil... Bahaya ke??? Ape saya nak buat ye...

1 Balas

Salam sis ... sihat ke? em dulu sy pregnant anak no 2...anak no 1 nyusu sama...em ttg bahaya ke x..mgkn sis bole consult doc kalau sis de apmt check up....supaya kerisauan sis boleh bkurangan....faham anak asek mnt bf pun wat sis kesian n xselesa...cume mgkn sis bole alihkan phatian die dr nak bf tu... by susu fresh milk/layan die mkn tuk kasi die kenyang dulu...sblm tdo busykan die supaya die lupe nak bf...main2 bola or toys ke supaya dia penat... hehe kite doakan smoga dipermudahkan urusan sis ❤️