Pump susu

First baby tak ada pengalaman susu kn baby. Awal2 baby memang hisap susu direct to my breast. Lama2 dia macam uwek tak hisap direct. I check susu badan ada tapi baby tak nak isap puting mummy dia. So i decided to pump every 3 hours to feed the baby. Now my nipple macam luka and sakit. Ada yg penah experiences tak? And how korang terus kn feeding the baby as your nipple sakit gila.

2 Balas

Letak air susu tu dekat nipple. Mungkin cara lekapan tu tak betul kot? Better ajar anak teruskan direct feeding. Kalau nak jadi EPmom kena konsisten pump setiap 3 jam. Penat

4y ago

Aahh berkesan letak air susu. Tu la da try jugak suruh bby direct, dia minum sekejap je pastu xnk da

Terpaksa tahan... Tp kalo bdarah jgn bg bby hisap belah yg darah tu