Can't Wait ??

Salam semua... Haritu saya ada buat ultrasound masa 6weeks... Doc ckp rahim kosong lagi.. And doc suh datang skali lg slps 2minggu..hari ni dah lepas 1minggu.. Makna nya kandungan 7weeks..boleh scan? Ke awal lagi? Tapi dah x boleh tunggu dh ? x sabarr.. Tp takut jugak kalau scan xnampak lg..nt menyesal plk. Huhuu.. Btw, saya ada check upt still double line and terang/pekat warna line.. Itu makna nya kandungan membesar ke? ?

17 Balas

Saya 1st pregnancy juga. Mula2 doktor sahkan hamil masa baby masih 4 minggu dan tak discan. Next appointment dalam 8 minggu baru doktor scan. Si kecik ibu gerak2kan tgn kata doktor. Ayah dia punya lah excited. Lebih digalakkan 8 minggu ke atas sebab masa tu kantung dah ada penghuni

better tggu dulu sis, tkot wktu subur lmbt , klu lmbt tk smstinye btol kndungan tu 6mnggu, mcm sy, ingt kndungan dh 6-7 mnggu, bile scan tk nmpk, rupenye doc ckp kndungan bru 4-5mnggu. sbb tk nmpk pon bila scan, scan through vagina baru nmpk, tu pon kecik sgt2

5y ago

Owhh... So awak scan berapa minggu? Hehe

Sama mcm sy scan scan 6minggu xnpk lgi doc bgtau dtg lgi 2minggu.. InsyaAllah.. masa sy scan aritu 6minggu ckup2,bila ikut app 6minggu 5ari.. rupanya silap masa scan tu usia kndungn Baru 6minggu ckup2.. ni sy sertakan skli scan sy usia 6minggu

Mcm sya hari klau ikut kn period da 6 mnggu lebih.. Tpi scan tk de smpai kne tolak pegi hospital jmpa doc pakar.. Tpi sya tk pegi sbb tkut kcewa, lps 1 mnggu sya scan lgi Rupa ny bru 4 weeks.. Msa tu bahagia n rsa sedih pun ade..

Sy masa 6w scan xnmpk apa2 lg. Doc suruh amik darah 2 kali utk check kandungan dlm rahim ke x. Tp xpegi sbb ada kata tggu je dulu, sy dah risau so ikutkan jela. Alhamdulillah skg dah 34w. Cuma, better ikut saranan doc ye.

rilek sis..sy dulu scan 6w pon xnmpk oape gak..repeat masa 8w alhamdulillah dh nmpk baby and heartbeat..sabar ya tggu smggu lg..tkot nnti xnmpk mnyesal jgk,nnti kita pulak yg jd pkir bukan2..hehe

Sis pergi swasta je. Saya dulu memula pun tak menyabar hahahaha setiap minggu rasa nak gi scan sampai bebetul puas hati 😂🤣 klinik swasta ada buat antenatal screening tu. detail scan murah je 55-65

5y ago

And jangan lupa minum banyak air sampai rasa nak terkencing. Nnt scan terus nampak. Pergi jeee takkisah brp week pun 😂😂 inshaallah ada rezeki tu hihi

Sya hri tu mcm ni. Tp sy tggu n gi scan balik bila dah 10 minggu. Alhamdulillah. Bby ade kt dlm kantung. Sabar ye sis. Nnty klo sis g chek lgi, klo x nmpk lagi, bnda tu akn buat sis down.

Sy pegi masa 6week...doct scan...nampak kantung je.....nanti 16week pulak doct nk tgk utk tentukan tarikh sbenar utk branak...

Sabo jela...tggu lama skit...excited y xbleh tggu tu..😅 kang kantung kosong,risau plaak..pdhal ad je..cuma kcik lg🤗