7 week scan tak nampak

Kalau ikotkan last period, kandungan dah 7 minggu. Tapi bila scan, still kosong. Kantung pon xnampak lagi. Dah 3x scan still kosong. Normal ka macam tu? Saya alami spotting yang banyak. Tapi bila check UPT still double line.😔

7 Balas

kadang tengok klinik jugak. ada dr yg scan dia tak tekan. mcm tala gitu2 je atas rahim. sbb awak awal kandungan lagi. awal2 ni nampak kantung dulu. mcm sy scan 6 minggu dah nmpak kantung. klinik ketiga sy pergi , dr tu betul2 tekan area rahim dan cri kantung baby. mcm sy xkesah duit hbis brapa pun. yela skali scan da brapa kan. tp asalkan sy nampak apa yg sy nak nmpk . pendapat sy, dia sbenarnya tengok pada dr punya skill bila cari kantung tu. mmg org kata ikut rezeki, kalau senang jumpa alhamdulillah. tengok pada badan. tp apa salahnya kita try n error cri klinik yg dr dia btul2 bila scan.

Sis, xde rasa sakit2 ye bhgian bwh perut?. Cuba minta doc check menyeluruh. Takut kandungan luar rahim je, klu detect lambat tiub boleh pecah. huhu. Semoga dipermudahkan urusan ye sis.

saya pernah kena. sampai 12w scan tak nampak. masa 8w tak nampak. scan lalu bawah pun nmpk hitam je. g o&g hosp scan nampak yolk sac je masa 11w5d. pastu gugur 12w3d ♥️

2y ago

sye pn mcm awk juga ni..scan mse 10week nmpk YS je..skg da 12week3 hari..tp x de tnda nk ggur lgi..3/1 nnti repeat scan lgi..risau..jdi trtnya2..😣hrp2 jatuh sndri..xsggp kne cuci..tkot..smlm ada kluar cairan coklat kt pntiliner..tp x sakit perut..

sy pun sis dh 2 kli scan doc xnmpk ape2 .. check upt double line ... doc ckp maybe bru 3@4 mggu .. wpun last period sy 11.11 . ikut kn dh 7 mggu

sama macam saya tadi scan doktor cakap kosong doktor suruh tunggu 1bulan

2y ago

dr bagi anggaran 1 bulan tu, mmg dah nampak smua trmasuk heartbeat n baby. so awak xperlu bazir duit nk scan sana sini. sbb tempoh yg dr bagi tu dah matang untuk tahu baby ada atau tidak. tp mcm sy sbb xpuas hati dgn jawapan tu sy tukar2 klinik untuk scan baby. kalau awak rasa lama sgt nk tunggu 1 bulan tu, boleh je direct pergi klinik lain. skill dr tak sama. mcm sy bnyak kali dr tekan2 cri2 .siap ckp takpe kita cari. masa sy scan nampak kantung ni bru 6 minggu .

Saya pon 9 minggu . Dr cakap benda yang sama 🥺

Ada bgthu dgn doc yg awk ada bleeding?

2y ago

Takpe laa, keep on makan folic acid ye. In shaa Allah ada rezeki utk puan 🤲