Urut lepas bersalin

Salam semua. Berurut lepas bersalin tu keperluan atau kewajipan yer? Ada tak ibu2 yg tak berurut lepas bersalin? Tqia

2 Balas

Keperluan. Tak wajib pun. Dia terapi je untuk ibu lagi² lepas bersalin. Kalau rasa nak badan segar boleh je urut. Kalau rasa, badan segar je walaupun lepas bersalin dan rasa tak perlu urut. Ikut ibu laa.

4y ago

Iya betul, bagi sy. Beza rasa badan bila kita lepas berpantang dengan badan anak dara. Masa mengandung alingment banyak lari, so masa pantang laa kena jaga molek. Repair mana yang patut. Sy pun lebih suka berurut. Lagi² 3 4 hari lepas bersalin. Rasa segar je badan.

Sebaiknye berurut la untuk melegakan badan kita lepas bersalin.biar btenaga balik