urut lepas pantang

hai mommy semua , ada tak macam saya sebelum ni tak pernah berurut . jenis mmg kalau urut je geli . sya tertanya sekarang ni , lepas bersalin dalam pantang boleh ke kalau tak berurut? ada effect tak ?

2 Balas

bnyk sebab kenapa kena berurut. salah satunya buang angin dlm badan sbb kalau tak urut awk akan membongkok sbb badan sakit2. lepastu berurut jugakk boleh bantu naikkan semula peranakan. skrg ni yg non malay pon nk berurut dan pantang cara org melayu dulu2

urut tu utk betul kn balik simpulan urat dlm bdn kite. utk buang angin. kan masa bersalin dh byk urat2 putus. so die relax kan balik bdn kite.