hb low

Salam semua ade cara x nak naik kn hb.. Hb sye makn low wlopon dh mkn ubat stiap hri ..

26 Balas

1: Sayur-sayuran hijau gelap seperti bayam, sawi, brokoli, bendi, kacang pis membantu pembentukan sel darah merah. 2: Ubi bit, capsicum, asparagus, bunga kubis dan kentang amat disarankan. 3: Buah-buahan seperti pisang, anggur, avocado, betik, delima dan epal. 4:Bijirin iaitu beras perang, quinoa, oat atau roti yang diperkaya dengan zat besi amat disarankan. 5: Coklat gelap dan serbuk koko. 6: Kekacang dan lentil seperti kacang merah, soya, badam, kacang tanah, biji labu, dan kacang hijau