Tips naikkan hb low

Salam semua, ada tak yg boleh share tips utk utk naikkan hb. Hb saya low 9.4 padahal dah mkn kangkung kerang mcm apa yg nursw suggest tp tetap low. Ubat pun betukar tukar zincofer iberet dgn ubat zat besi yg warna coklat tu tp bila mkn tak lama lps tu muntah.. Risaukan keadaan baby dlm perut.. Harap ada yg boleh bantu

10 Balas

Assalamualaikum ibu2 semua..saya ada tips bg yg low hb..26/8 ari tu hb sya 9.9 jak..td p klnik ambik drh tuk cek zatbesi dlm darah& minta nes cek kan hb sekali..trus naik ke 12.4..brpa mlm tu sya buat jus jambu batu+buah oren separuh+sayur byam dlm segengam..rasanya xla teruk sgt..tp sya bt air tu tuk minum dgn ubt tmbah darah..mmg berkesan sgt2..Alhamdulillah.. #sharedrigroup