Minum susu

Salam semua, ada pendapat x nk mnum susu ape yg elok utk ibu hamil? Sy prgnant bby first so xtaw susu ape yg elok.

44 Balas

Pg saya minum fresh milk, biasanye yg jenama goodday, pastu malam susu tepung fernleaf family (campur coklat skit) sbb nk minum susu panas seblum tdo hehe. Mane2 susu pun boleh as long as mommy minum and kene dgn tekak, at least segelas sehari. Kalau dlm buku pink tu die suruh minum 2-3 gelas sehari huhu. Sebab minum susu ni utk calcium dan mineral2 yg lain. Kalau mommy dah byk makan pelbagai jenis mknn yg ade mcm2 sumber mineral dan supplement lain, minum susu fresh yg biasa tu pun okay. Kalau jenis x suka mkn/tekak loya/x amek supplement, elokla cari susu utk ibu mengandung 😊 Mak saya lagi la share mase die prgnnt dulu2 , xpernah tinggal minum susu setiap hari, at least 2 gelas. 😀😀