Nak jawapan

Salam, saya period last 11/6 , sepatut esok sy dah 9w. Tadi sy ke kk untuk bukak buku pink, doc kata sy bru 7w3d. normal ke mcm tu?

17 Balas

Normal sis, nanti kandungan dah besar lg tepat.. kdg2 waktu kita period dgn persenyawaan tu xsama.. baby dah besar nty doktor akan scan lg nak tgk edd sama atau ada perubahan.. dont worry, enjoy ur pregnancy journey..

3y ago

Call kk tnye.. sye call kk awal, tp mse minggu ke 12 bru dia bg trikh..

Normal sis..sbb klau ikut kiraan nurse.. Nurse akan ikut tarikh period.. Klau ikut scan dia akan ikut usia/saiz kandungan.. Sbb kan persenyawaan berlaku lewat lps period hbis😁so mmg x kan sama laa.. Hehe

due date ikut tarikh last period tu hanya anggaran / estimated. due date melalui ultrasound pula ikut tumbesaran janin/bayi. kalau tak sama tak jurang sangat, tak menjadi masalah 🤗

normal sbb bby kecik lg... sy dlu mcm tu jgk.. scan mase 9w kt swasta tp doc kata baru 8w...then repeat scan kt kk.. alhamdulillah sama kiraan dgn tarikh period

saya pun sama mcm sis ..kalau ikut kan 27/7 hari tu dh 9w5d...tapi bila scan baru 7w4d terpaksa tukar tarikh pergi doc pakar🤭 now dh 9w6d

saya scan masa 7 minggu lebih tp doc ckp baru 6 minggu ngam.. tapi skrg alhamdulillah baby follow tarikh period.. dah 26 minggu pun..

ye normal sy pun mcm tu septutya kandungn sy dh 5 bulan tp baru 4 bulan seminggu mybe saiz bayi kecik so kne ikut saiz dan waktu scan

normal...mcm sy pon mcm tu..kiraan sy dh 9weeks dokte scan bru 8week...

yea. sy pernah alami yg sma.. lbih baik detail scan di hospital

scan lebih tepat dri kiraan sndri..