pregnancy

salam..hi saya nk tnya..sya ada scan masa week 6..n Dr ckap xnmpak apa2...pastu Dr minta datng lg 2 minggu.. pastu lps 2minggu,saya scan nmpak kantung n yolk ja..janin blm nmpak. normal ka x ye??

5 Balas

Usually minggu 10 ke 14 baru selalunya buat scan, and boleh nampak. Cuba sis baca info ni, berguna juga: https://my.theasianparent.com/scan-kehamilan

Hye. Mohon pencerahan ya. Saya klau ikutkan dah 6w3d. Pergi check, dr ckap x nmpk. Dinding rahim tebal n kantung pun xde lgi. Buat UPT negatif. Ada siapa2 kes mcm saya ke

2y ago

Sy pernh kene. Dr mula ingat ectopic. Rupanya dinding rahim tebal sbb lewat period. Dia bgi ubat hormon. Lepas consume ubat tu period mcm biasa. Now tgh preggy 6w.

Normal je. Sebab masih baru lagi. Ada orang boleh nampak, ada orang tak boleh nampak. Jangan risau. Fikir positif je

saya pregnant 6 minggu tp ada pendarahan..ada ka normal..baby first..rasa takut pun ada

normal sis..mungkin sebab baru lagi..tunggu beberapa minggu lagi.