Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Balas

hi sis.... sy mcm ni juga. ...sy kulit putih... suami agak gelap... baby lahir putih...lepas tu kuning tinggi.. tepaksa kena phototeraphy tu. jadi kulit dia sangat gelap, kering, mcm terbakar...ada la satu macik ni yg ckp.."dalam gambar nampak putih, tp bla tgk depan2 tak juga"...sabor jer la sy waktu tu... tapi diam ja... tak nak fikir macam2 waktu pantang. ...agak lama juga utk kembali pulih sis... mungkin ambil masa sampai baby 3 bulan... then slowly kulit cerah....tapi yg pelik... cerah tak sekata... muka tangan leher badan putih... tp kaki dia gelap.... but sy tak ambil peduli sgt sis... sy just anggap tu perubahan kulit baby... hitam, putih... sy dah tak kisah... janji baby sihat.. membesar tak ada masalah... org nak ckp apa pun psl anak kita, kita jgn ambil pedulj... tak kurang pun kasih kita pada anak dgn mulut org kan... stay positif sis... insyaAllah... lama2 akan berubah la warna kulit baby... dah byk anak buah saya mcm tu.... waktu baby gelap... dah masuk 1,2 tahun dah cerah... sabar yer sis...