Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Balas

jangan peduli kan kata2 orang lain kulit bukan ukuran dalam mendapat kehidupan yang lebih baik tapi akhlak,maaf kerana anak sy hitam manis suami sy campuran India canada,dulu sy rasa sedih,bila diperkecilkan orang....tapi sekarang i Don't give a F**k lantaklah orang nak kata apa (sorry bahasa kasar) ..anak sy anak sy ,bukan standard nak putih melepak seperti saya untuk beras tu turun sendiri dalam baldi yang ada kat rumah ,dengan erti kata lain kita sendiri cari makan.sis jangan peduli dan terasa hati dengan kata2 manusia yg hanya mementingkan kecantikan yg tak kekal#.. bila orang dok mengata anak sy gelap (saya dengan tegas membela anak sy ,anak sy handsome kulit dengan warna kulit indah,anda patut bersyukur dengan diri anda dan keturunan anda) ..

4y ago

sama2 sis..Jalan Yg Allah berikan itu indah, Allah mengetahui segala sesuatu,Dan begitu juga kehadiran anak kita,Mereka hadir untuk menghibur,mereka dijadikan sedemikian kerana Itulah yg terbaik ,Dia maju kita belajar menerima,bersyukur dan menghargai.Bila kita mampu melakukkannya dengan positif,segala sesuatu yg positif dan baik akan terbit.