Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Balas

mnjawap soalan puan adakah ank puan mmg akan gelap? klu ank puan akn gelap puan xbole terima ke? berlapang hatikah puan? org ckp apa xpnting puan. kta ibu ni tkt denga knn klua kiri sdh. yg pnting puan tu sbg ibu. suami puan pun agk gelap kan.. so xmustahil la kulit dia kekal gelap. genetik kn..nk ikot kaler ayah dia. jd lapang dada sje. ank kan..trima dia seadanya.. btw...baby ni wrna kulit dia akn brubah..bkn baby je..walhal mmbsr pun nti brubah. bkn sbb kne kuning pun ia brlku jg. org kta lbeh suka dipuji putih..dikata putih..sronok sguh la.. tp bla org kta gelap dah rse sang hati. kta kan melayu...klu putih cmne pon kulit melayu..klu gelap cmne pun kulit melayu jg..kejadian dr Allah.