Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Balas

biar la sis..hitam ke kelabu ke..anak kita jugak. asal sihat walafiat sempurna bijak bestari. org afrika, yg bangsa2 memang kulit gelap takkan nak termenung anak gelap sbb mmg dh genetic. ddk bwh lampu sbb kuning bukan faktor baby jd gelap. baby lahir2 putih tu sebab melanin (yg menyebabkan warna kulit) tak matang lagi, then kdg2 3 bulan ambil masa nak jadi warna kulit tetap. so xyah la nk sedih sbb warna kulit je. sebab gelap bukan kecacatan. imagine perasaan org yg lahir baby x sempurna macam mana bila kita dok mengeluh psl warna kulit #justsaying